Nieuws Limburg Twee gekende bedrijven komen in Deense handen

Twee gekende bedrijven komen in Deense handen

(Foto: JCr)

Twee gekende bedrijven komen in Deense handen

Het Truiense Topcold en dochterbedrijf Mondial Groupe France, allebei met specialisatie in commerciële koelmeubelen, zijn verkocht aan de Deense sectorgenoot Tefcold. Oprichter Marc Gielen en de rest van het management blijven aan boord onder de nieuwe eigenaars.

Topcold is gelegen op het Brustem Industriepark in Sint-Truiden en heeft 26 werknemers in België en Frankrijk. Het Limburgse magazijn, met koelmeubelen in alle maten en soorten, is maar liefst 10.000 m2 groot. In Frankrijk is zowat de helft daarvan gevuld met het productaanbod. Topcold werd opgericht in 1993 en is sindsdien uitgegroeid tot internationale speler met focus op klanten in de Benelux en Frankrijk.

“Topcold is met succes gegroeid en tot waar het nu is. Met de overdracht aan Tefcold kunnen we de volgende fases in onze groeistrategie aanvatten”, aldus Marc Gielen, oprichter van het bedrijf. “Deze overname is in het voordeel van iedereen: de klanten zullen toegang hebben tot de grootste voorraad in Europa voor plug-in koelapparatuur, inclusief een aantal totaal nieuwe producten. Zelf brengen we heel wat vakkennis en ervaring in, waarmee we onze partners in de Tefcold-groep kunnen versterken.”

Tefcold heeft zijn hoofdkantoor in Viborg, Denemarken en telt 145 medewerkers in 8 landen. De aanvoer naar meer dan 5.000 klanten gebeurt vanuit 5 magazijnen in Europa naar ongeveer 100 landen wereldwijd. “We zijn erg verheugd om de Belgische Topcold-bedrijven aan onze groep toe te voegen”, zegt de voorzitter en meerderheidsaandeelhouder van de groep, Torben L. Christensen. “Overnames zijn een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie, waarbij het vinden en kunnen verwerven van de juiste bedrijven van cruciaal belang is voor ons succes.” En ook de Deense CEO is blij met de aanwinst: “Met deze overname kunnen we onze klanten en leveranciers beter, sneller en competitiever van dienst zijn”, zegt Jesper Kirkeby Hansen. “We kennen Topcold al jaren. Het is een fantastisch bedrijf met goede werknemers. Dat is wat we nodig hebben om verder te kunnen groeien.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.