Nieuws Limburg Twee gouden medailles mee naar Sint-Truiden

Twee gouden medailles mee naar Sint-Truiden

Twee gouden medailles mee naar Sint-Truiden

wilderen-gouden-medaillesOp de vijfde editie van de Brussels Beer Challenge is Brouwerij Wilderen uit Sint-Truiden zopas met twee gouden medailles aan de haal gegaan. Zowel Wilderen Goud als Cuvée Clarisse zijn met de hoogste eer bekroond in de categorieën voor sterke blonde bieren en die voor donkere bieren.

“Niet slecht voor een kleine brouwerij uit Sint-Truiden, die moest opboksen tegen grootheden als Duvel en Straffe Hendrik,” zegt een zeer tevreden Mike Janssen.

De Brussels Beer Challenge is een proefwedstrijd waarbij medailles in 75 verschillende categorieën te verdienen zijn. Drie dagen lang proeven internationaal gereputeerde bierkenners maar liefst 1.100 bieren uit alle hoeken van de wereld. De Belgische bieren gingen met 40 medailles aan de haal en deden daarmee net iets minder goed dan de VS met 45 stuks.

Onze landgenoten haalden 14 keer goud, waarvan dus twee exemplaren voor Wilderen. Ook Alken Maes wist goud te pakken, zij het met een niet-Limburgs bier: Affligem Blond.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.