OCC Den haag

Twee megaprojecten voor CSM (Hamont-Achel)

CSM Steelstructures uit Hamont-Achel heeft twee mega-bestellingen uit Nederland ontvangen. De Nieuwe Rechtbank van Amsterdam en het Onderwijs- en Cultuur Complex (OCC) in Den Haag zijn samen goed voor 9.000 ton staal en 200.000 productieve manuren.

De nieuwe rechtbank is een ontwikkeling van het consortium NACH (New Amsterdam CourtHouse), een samenwerking tussen Heijmans en Facilicom. Het ontwerp van Kaan Architecten uit Rotterdam bestaat voor het grootste deel uit staal. "Het is zeer uitdagend qua architectuur en technische uitvoering. CSM werd dan ook al in een zeer vroeg stadium geconsulteerd", zegt Ronny Loos, commercieel directeur van CSM. “Het bouwteam wou graag een beroep doen op onze expertise met betrekking tot maakbaarheid en bouwvolgorde van het project. Een gevolg van onze goede samenwerking met Heijmans in Het Timmerhuis (het nieuwe stadskantoor) van Rotterdam." De uitstekende referenties waren ook de reden waarom voor het OCC gekozen werd voor CSM.

De uitvoering van beide projecten zal voor CSM voornamelijk in 2018 en 2019 plaatsvinden. Pieter Vanderhenst, bestuurder-directeur is heel enthousiast: “Het Nieuwe Amsterdamse Gerechtsgebouw is de grootste bestelling uit de 50-jarige geschiedenis van CSM. Deze twee nieuwe werken geven ons, samen met de te verwachten orders in de pretparksector, een mooie basis voor de volgende jaren. Dit zal ook extra tewerkstelling opleveren. We starten nu al de zoektocht naar extra ingenieurs voor onze engineering en montage-afdeling.”