Nieuws Limburg Tweede generatie trekt internationale kaart

Tweede generatie trekt internationale kaart

Tweede generatie trekt internationale kaart

Thomas en Pieter Vansichen, zonen van het ondernemerskoppel Maxime Vansichen en Vera Landmeters, stomen zich klaar om de fakkel over te nemen. Het doel is dat de tweede generatie van het bedrijf Vansichen Lineairtechniek, de internationale business van de familiale onderneming fors uitbreidt.

Vansichen Lineairtechniek werd precies 25 jaar geleden opgericht door Maxime Vansichen. Hij ging van start met de verkoop van standaard lineaire componenten. Intussen is de onderneming ook gespecialiseerd in de bouw van ‘robottracks’ voor diverse robotfabrikanten. Voor het overige maakt Vansichen Lineairtechniek combinaties van technische toepassingen die elders in de markt niet bestaan. “Een bewijs dat je in de Vlaamse maakindustrie als klein familiebedrijf succes kunt hebben met eigen knowhow en projecten”, vertelt Maxime trots.

Het bedrijf is vastberaden om er nog minstens 2×25 jaar bij te doen. Daar zullen vooral de zonen Pieter en Thomas voor moeten zorgen. Zij worden door hun ouders klaargestoomd om de bedrijfsleiding in handen te nemen. “Thomas, de jongste, is gespecialiseerd in het financiële en organisatorische luik”, aldus nog de Managing Director. “Hij neemt langzaamaan de verantwoordelijkheden van mijn vrouw Vera over op vlak van administratie, boekhouding en personeel. Ook in het marketingaspect zal hij zich verdiepen. Pieter daarentegen, is erg geboeid door de technische kant van de projecten.”

De gezamenlijke doelstelling van de zonen is in te zetten op de verdere groei van het bedrijf. Ze plannen dan ook een solide internationaliseringsstrategie uit te rollen. Vandaag bestaat 20% van de omzet uit export, maar dat percentage willen de jongelingen de hoogte in.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.