Schermafbeelding 2019-11-18 om 14.44.12

Tweede ster voor Cuchara, eerste voor Ogst

Bij de bekendmaking van de nieuwe restaurantgids van Michelin, vielen twee Limburgse restaurants stevig in de prijzen. Cuchara in Lommel kreeg een tweede ster, en wordt zo de derde van die categorie in onze provincie. Een eerste Michelin-ster was weggelegd voor Sébastien Wygaerts en sommelier Diederik Herbots van Ogst in Hasselt.

Bij de grote verrassingen: Jan Tournier van Cuchara mag een tweede ster op de gevel hangen. Het is het enige restaurant in België dat van 1 naar 2 sterren gaat. Daarmee doet Tournier nu evengoed als Bert Meewis van Slagmolen en Ralf Berendsen La Source in Lanaken. Die 2 stonden nochtans hoog genoteerd om een derde ster binnen te halen.

In ons land hebben 7 restaurants een eerste ster behaald. Daarbij ook Ogst in Hasselt, het nog relatief jonge restaurant van Sébastien Wygaerts en Diederik Herbots. Het is exact 5 jaar geleden dat we de start van deze klassezaak mochten aankondigen (lees artikel hier). De opmars tot sterrenzaak is dus hoogst opmerkelijk. Andere kanshebbers voor een ster, zoals Stadt van Luyck en 6Zinnen, moeten nog even geduld oefenen.

De sterren in Limburg zijn nu als volgt:

2: Slagmolen, La Source, Cuchara

1: Ogst, Kristalijn, Magis, Altermezzo, De Mijlpaal, Vivendum, JER, De Vork van Luc Bellings en Innesto.