070224-Kannika-Chacha-Chai Tongeren

Tweede Thai Station aan station in Tongeren

Na het succes van de eerste vestiging in Sint-Truiden besloten Kannika en haar man Simon om een tweede zaak van Thai Station te openen in de Stationslaan in Tongeren. Bedoeling is om het succesconcept met Thaise afhaalgerechten hier te kopiëren.

“De inspiratie om een tweede Thai Station te openen in Tongeren kwam er op vraag van klanten die regelmatig in Sint-Truiden kwamen afhalen", vertelt Kannika, een Thaise die sinds 2005 met haar man in België verblijft. "Een vriendin van mij, die in Tongeren woont, is graag bereid om in de nieuwe vestiging aan het fornuis te gaan staan. Nu ze een scholing van één jaar in Sint-Truiden achter de rug heeft, is de tijd rijp om in Tongeren te starten."

“De recepten zijn voor beide zaken identiek en werden door mij op punt gesteld. De passie voor het koken van écht Thais eten, met originele recepten van mijn mama en verse ingrediënten, is de kern van ons concept. Alle groenten worden dagelijks vers aangekocht en ter plaatse versneden. Sommige ingrediënten worden zelfs wekelijks rechtstreeks vanuit Thailand overgevlogen. De pikantheid van de gerechten wordt aangepast naar wens, en veel van onze gerechten zijn niet pikant. Je moet het zelf maar eens proberen", besluit ze.