UC Belgium: nieuw stulpje van 2 miljoen

Evenementenbureau UC Belgium, eerder deze week nog voor de 10 keer gelauwerd op de BEA Awards, pakt weldra de biezen in Diepenbeek. Het bedrijf van Peter Veekmans heeft in Heusden-Zolder een nieuw hoofdkantoor gebouwd.

peter veekmansDe Benelux Event Awards (BEA) worden ieder jaar uitgereikt door een onafhankelijke jury van experten. Bij de 10 edities waar UC Belgium aan meegedaan heeft, vielen ze telkens in de prijzen. "Een mooie tent, goede catering en leuke animatie is niet voldoende. Het moet op de één of andere manier memorabel zijn,” aldus Veekmans. En dat was zeker het geval bij het middeleeuwse megafeest van Katoen Natiebaas Fernand Huts, voor 7.000 genodigden en 4.500 personeelsleden en hun familie. “Het is natuurlijk wat makkelijker als het budget van ondergeschikt belang is,” merkt Veekmans op. “Alle credits voor die awards gaan naar ons waanzinnig team. Ik leg me vooral toe op sales en PR. Voor de rest heb ik me vooral omringd met mensen die in organisatie een stuk beter zijn dan ikzelf.”

United Communications Belgium zag 24 jaar geleden het levenslicht. “Het was niet allemaal rozengeur en maneschijn. Toen de evenementensector in 2009 op zijn gat viel, heeft iedereen een tandje moeten bijsteken, maar hebben we ook iedereen aan boord kunnen houden.” Het vaste team is 20 medewerkers sterk, goed voor een jaaromzet van 5 miljoen euro. Naast het hoofdkwartier in Diepenbeek heeft UC Belgium nog een vestiging in Diegem (Brussel). In Deinze beschikt UC Belgium met Xperience over een specialist in incentive-reizen.

Omdat UC Belgium alle materialen en diensten in eigen huis heeft, is er nu een nieuw pand nodig. "Het gebouw in Diepenbeek werd te klein voor het hele logistieke apparaat," aldus nog Peter Veekmans. "Dat vangen we op met de nieuwe vestiging van 3.000 m². We hopen binnen een paar maanden te kunnen verhuizen. Er komt zeker en vast ook een repetitieruimte. Ik heb jarenlang in de bluesformatie ‘Big Trouble’ gespeeld. Die draad wil ik terug oppikken.”