ucare itzu

Ucare krijgt nieuw leven onder eenheidsvlag

Precies een jaar geleden voerden Louis Kemps, Luc Lormans en Koen Janssen een ingrijpende rebranding door, waarbij bedrijven als Tobasco, ServiceNet en Service@Home werden omgedoopt tot respectievelijk ItzU Jobs, ItzU Cleaning en ItzU Home. Alleen de tak Ucare ontsprong de dans van de naamswijziging. Tot nu, want Ucare heet voortaan ItzU Select en ItzU Career...

Na een lange denkoefening werd vorig jaar beslist dat ItzU (spreek uit als It’s you) de overkoepelende holding zou worden boven alle activiteiten van het dynamische ondernemerstrio. Alle hokjes daaronder werden éénvorming herdoopt tot ItzU met een indicatief achtervoegsel. Om diverse redenen werd alleen niet geraakt aan de naam Ucare, de afdeling binnen de HR-dienstengroep die instond voor onder meer werving & selectie, loopbaanbegeleiding, coaching, assessments en outplacement.

Fris
Maar: Itzu wordt nu ook de merknaam voor Ucare. “We willen ons met Itzu blijven ontwikkelen en nog meer focussen op onze sterktes", zegt CEO Louis Kemps. "Het merk Itzu is jong, dynamisch en heeft een frisse uitstraling. We vinden dat het ook voor Ucare tijd is voor een nieuw hoofdstuk. Daarom wordt Ucare voortaan opgedeeld in de merknamen Itzu Select en Itzu Career."

Itzu Select zal het uitzendkantoor Itzu Jobs versterken op vlak van werving en selectie (met focus op enkele specifieke niches). Itzu Career blijft het dienstenpakket van outplacement, loopbaanbegeleiding, assessment & development aanbieden.

Om de introductie van de nieuwe merken kracht bij te zetten, pakt het bedrijf uit met een grootschalige campagne. "Daarvoor hebben we onder meer steracteur en BV Ben Segers kunnen strikken", zegt Tom Janssen, Talent Director van ItzU Select (foto). "Hij speelt de hoofdrol in enkele ludieke video's die via onze website en sociale mediakanalen zullen verspreid worden. De stijl van communicatie komt helemaal overeen met onze manier van werken: direct, proactief en met een hoek af... Wie weldra de filmpjes te zien krijgt, weet direct wat we daarmee bedoelen."

Itzu kondigt tot slot de uitbreiding van het kantorennetwerk aan. Maandag opent een nieuwe vestiging in het centrum van Mechelen en andere locaties staan nog op de planning.