Nieuws Limburg UgenTec in frontlijn voor vervijfvoudiging testcapaciteit

UgenTec in frontlijn voor vervijfvoudiging testcapaciteit

UgenTec in frontlijn voor vervijfvoudiging testcapaciteit

Het jonge groeibedrijf UgenTec uit Hasselt zit mee aan tafel om het aantal tests op coronabesmetting fors op te drijven. De software van UgenTec wordt ingezet om de capaciteit over enkele dagen op te drijven van 2.000 naar 10.000 per dag.

In noodsituaties worden de beste experts opgetrommeld om samen zo snel mogelijk naar een oplossing te zoeken. Minister De Backer heeft om de testcapaciteit voor het coronavirus te verhogen, een taskforce samengeroepen met farmakleppers als Janssen Pharmaceutica (J&J), GSK, ThermoFisher, UCB en onderzoeksinstelling VIB. En, als vreemde eend in de bijt, de Limburgse kmo UgenTec…

Het bedrijf van Wouter Uten en Tom Martens heeft een bijzondere expertise in de ontwikkeling van software om medische en biologische tests te versnellen. Vandaar dat UgenTec mee in de frontlinie staat om de levensnoodzakelijke testcapaciteit op te drijven. Toch wel een hele eer en erkenning voor het werk van het jonge Limburgse team.

De Backer mikt met deze strategie op een vervijfvoudiging op enkele dagen tijd. Toch blijft er één belangrijke nuance: de tests zullen nog altijd blijven dienen om zieke mensen in het ziekenhuis te controleren. Wie niet ziek is of zich niet in het ziekenhuis kan/mag aanmelden, zal ook met een capaciteit van 10.000 tests voorlopig niet in aanmerking komen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.