oche-belgique

Ugentec sluit groot contract met Roche

UgenTec, het Hasseltse softwarebedrijf dat zich richt op diagnostische toepassingen voor de biomedische sector, heeft een overeenkomst gesloten met geneesmiddelenfabrikant en diagnosecentrum Roche. De laboratoria van Roche zullen de Limburgse software gebruiken om hun diagnoses sneller en efficiënter uit te voeren. "We zijn erg trots om de samenwerking met deze wereldspeler aan te kondigen", zegt Steven Verhoeven, CEO van Ugentec.

Ugentec is, zoals iedereen in Limburg intussen weet, een snelgroeiende scale-up die op basis van artificiële intelligentie toelaat om medische stalen (zoals corona- of bloedtests) sneller en nauwkeuriger te kunnen analyseren dan via manueel onderzoek. Het bedrijf van Wouter Uten en Tom Martens, gelegen op de Corda Campus, slaat steeds verder de vleugels uit en weet nu ook de grote jongens in de farmasector aan te spreken.

Zo ook Roche, het Zwitserse farmacieconcern dat zopas bij Ugentec is komen aankloppen. Roche beschikt namelijk over een grote afdeling voor medische diagnostiek, en wil daarvoor de toepassing uit Limburg integreren. “Heel concreet zullen zij onze software FastFinder integreren in hun systeem Roche Flow, dat ze gebruiken in hun diagnostische laboratoria om klanten, zoals ziekenhuizen, te helpen”, stelt Verhoeven. Op die manier kunnen de labo-analyses van de Roche-klanten geautomatiseerd worden. “We hebben dezelfde visie en ambitie als Roche Diagnostics, meer bepaald, om resultaten af te leveren die voldoen aan de hoogste standaarden”, aldus nog Verhoeven. “Daarom hebben we elkaar gevonden.”