Nieuws Limburg Uitgever Boerenbelang gooit handdoek in de ring

Uitgever Boerenbelang gooit handdoek in de ring

Uitgever Boerenbelang gooit handdoek in de ring

Jonny Janssens, zaakvoerder van drukkerij de PRESS, stopt als uitgever van Boerenbelang uit Tessenderlo. Hij is heel ontgoocheld dat er weinig lezers een betalend abonnement op het weekblad wilden nemen. Hij hoopt dat het gemeentebestuur de publicatie van de ondergang wil redden.

Janssens doet al tientallen jaren zaken op de grens tussen Limburg en de Kempen. Met zijn drukkerij de Press nam de Limburger in 2015 de weekbladen Boerenbelang en Het Nieuwsblad van Geel over. “Ik heb dit gedaan uit sociale en culturele overwegingen”, verduidelijkt Jonny Janssens. “Ik heb hun schulden betaald en zo kon ik beletten dat de 4 werknemers van de vorige uitgever werkloos werden. Intussen waren de 2 weekbladen, toch belangrijk cultureel erfgoed, van de ondergang gered.”

Maar 3 jaar later blijkt Janssens zich misrekend te hebben. Boerenbelang en Het Nieuwsblad van Geel lopen op hun laatste benen. “Ondanks de vernieuwing van de redactie, de lay-out en drukkwaliteit leidde dat niet meteen tot grote meerverkopen. De digitale editie van deze kranten werd door de mensen naar elkaar doorgemaild, maar een abonnement van 95 euro per jaar was er te veel aan. Blijkbaar was het te duur om zo’n mooie traditie in ere te houden.

De uitgever stoort zich ook aan journalisten die plots hogere vergoedingen vroegen en aan een ex-werknemer die naar de arbeidsrechtbank stapte. Hoe het nu verder moet, weet Janssens zelf niet. “Je kunt niet geloven hoe ontgoocheld ik ben dat dit stopt. Ik heb zo weinig steun gekregen. Ik voel me diep gekwetst.” Een overnemer kan zich nog altijd aandienen, maar de twee titels zijn aangeboden aan de stadsbesturen van Tessenderlo en Geel. “Je weet maar nooit dat ze ooit een tweede leven gaan leiden,” besluit de ontgoochelde ondernemer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.