Paas: de kip met de gouden eieren
Een brochette voor op de barbecue, een gepaneerde filet of een maiskip uit de diepvries? Welke kip- of kalkoenproducten u… Lees meer
De populariteit van zijn Witte Hoegaarden kon het nooit overstijgen, maar het Riemster Grottenbier is wel degelijk een uitvinding van de zopas overleden brouwer Pierre Celis. Het donkere biertje, dat in de mergelgrotten van Kanne (Riemst) een lagering van enkele maanden ondergaat, wordt daarom officieel als een ‘streekproduct’ van Zuid-Limburg beschouwd. Zowat 13 jaar geleden, Celis was toen 73, stelde hij dit Grottenbier voor het eerst voor. Het wordt eigenlijk gebrouwen in Watou en voor de nagisting in flessen getransporteerd naar de mergelgrotten van Kanne en Valkenburg. Bij een constante temperatuur van 11°C worden het bier daar gedurende nog een aantal maanden gelagerd. Net als bij champagne worden de flessen er op pupiters geplaatst en regelmatig gedraaid, wat voor een optimale hergisting zorgt. Deze constante temperatuur en de omgeving van het mergel zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van de smaak.
Pierre Celis overleed op 86-jarige leeftijd in Gutsenhoven, een deelgemeente van zijn geliefde Hoegaarden. Hij genoot bekendheid tot ver over de landsgrenzen, vooral in de VS, waar zijn Celis White enkele jaren hoge toppen scheerde.
Een brochette voor op de barbecue, een gepaneerde filet of een maiskip uit de diepvries? Welke kip- of kalkoenproducten u… Lees meer
Het Keysel Creymke, het artisanaal ijssalon van de Diepenbeekse ondernemersfamilie Blokken, zal in de loop van het komende jaar omgevormd… Lees meer
Ben Bijnens is de nieuwe VP Operations - General Manager van Coca-Cola in Noord-Europa. De Wellenaar is niet de eerste… Lees meer
Ben Bijnens is de nieuwe VP Operations - General Manager van Coca-Cola in Noord-Europa. De Wellenaar is niet de eerste… Lees meer
Abo Global, het bedrijf uit Beringen dat wordt geleid door Jeffrey Alenus, heeft Bart Jacobs aangetrokken als Group Finance &… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen