Nieuws Limburg Uitvinding: breekmes en potlood in één stuk

Uitvinding: breekmes en potlood in één stuk

Uitvinding: breekmes en potlood in één stuk

pxl breekmes potloodZelfs in een klassieke sector als de bouw worden dagelijks innovatieve technieken en materialen ontwikkeld die toelaten om sneller en comfortabeler te werken. Een goed voorbeeld is de ‘pencil blade’, een breekmes dat ook als potlood kan gebruikt worden.

De uitvinders zijn 4 studenten van de Hogeschool PXL. “Het principe is eigenlijk heel simpel: de ene kant van het product gebruik je als breekmes, de andere als potloot,” zegt Patrick Arduini van EazyTools, zoals de jongeren hun businessproject hebben genoemd. “Op die manier heb je ze allebei steeds bij de hand.”

EazyTools wil het product lanceren bij alle bouwvakkers en doe-het-zelvers in België. Er wordt 4 euro voor gevraagd. Dit potlood doet denken aan het magnetische bouwvakkerspotlood dat 2 jaar geleden ook al door studenten van de PXL werd ontwikkeld en op korte tijd erg populair werd in de sector.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.