overname Umani Group kopie

Umani doet eerste overname over de grenzen

Het HR-dienstenbedrijf Umani Group, met hoofdzetel in Hasselt, zet met de overname van Wassen+Partners zijn eerste stappen op Nederlandse bodem. Het is voor het eerst, en allicht niet voor het laatst, dat de groep rond zaakvoerders Joël Stockmans, Sarah Porco en Raf De Strooper in het buitenland actief wordt.

Wassen+Partners is in Nederlands Limburg een gevestigde waarde. Al meer dan 10 jaar is dit HR-bedrijf met kantoor in Valkenburg actief in het segment van projectsourcing en uitzendarbeid. Doorheen de jaren heeft de onderneming een sterke positie verworven in een aantal niches zoals bouw, techniek en productie. Door op te gaan in een groter geheel -met gelijkaardige waarden, normen en bijkomende professionele omkadering- wil Wassen+Partners de toekomst verzekeren.

“Ik trap een open deur in als ik zeg dat de uitdagingen op de Nederlandse arbeidsmarkt zeer groot zijn en het vinden van geschikt personeel daar een belangrijk onderdeel van is", aldus Bart Franssen, zaakvoerder van Wassen+Partners. "Door de krachten te bundelen met de Umani Group en gebruik te maken van elkaars expertise en omkadering, ben ik ervan overtuigd dat we onze groei van de afgelopen jaren nog kunnen versnellen.”

Voor het Belgisch-Limburgse Umani Group, dat de merken Flexer, Blink, Umani Projects en Umani Agency overkoepelt, betekent deze overname een grote stap in de verdere uitbouw van de organisatie én de eerste stappen op Nederlandse bodem. “Zowel bij ons als bij Wassen+Partners is er veel expertise aanwezig die we intensief gaan delen met als doel elkaar te versterken en beter te maken", zegt Nikki Adriaensen, Sales & Operations Manager van Umani Projects. "Alleen op deze wijze kunnen wij ons blijven onderscheiden en het verschil maken voor onze respectievelijke stakeholders. Ik ben ook verheugd dat het bestaande team zijn engagement heeft uitgesproken om aan boord te blijven. Wij geloven immers rotsvast in de mensen van Wassen+Partners en hebben iedereen nodig.”

Joël Stockmans, CEO Umani Group, is in zijn nopjes: “Met de overname van Wassen+Partners breiden we onze activiteiten geografisch verder uit. Nederland stond al langer op onze radar en wij zijn dan ook heel tevreden dat we hier de eerste stappen kunnen zetten. Bovendien zijn we geen vreemden voor elkaar. Nick Janssen, aandeelhouder van Wassen+Partners, kennen we bij Umani nog heel goed vanuit ons Flexpoint-tijdperk. Nick blijft ook in de nieuwe organisatie een rol spelen, wat een heel belangrijke drijfveer is om met elkaar in zee te gaan.”

Met de overname van Wassen+Partners telt Umani Group nu 25 kantoren, een 80-tal bedienden, dagelijks 1.750 huishoudhulpen, een 1000-tal uitzendkrachten en een 200-tal medewerkers via projectsourcing. Dit is goed voor een geconsolideerde jaaromzet van 75 miljoen euro.