blink poetspaleis

Umani Group doet overname van 600 mensen

De HR- en facilitaire dienstengroep Umani uit Hasselt, heeft in de Kempen het dienstenchequebedrijf PoetsPaleis overgenomen. Daarmee verhuizen er 600 medewerkers naar de Limburgse groei-onderneming.

PoetsPaleis is het bedrijf van Bart Keynen en Cindy Storms. Zij bouwden de organisatie in 10 jaar tijd uit tot een middelgrote speler in de wereld van de huishoudhulpen. De 600 medewerkers hebben als uitvalsbasis kantoren in Beerse, Herenthout, Lille, Mol, Olen, Vorselaar en Westerlo.

De nieuwe eigenaar wordt Umani Group, het HR-bedrijf dat vorig jaar werd opgericht door Joël Stockmans, Sarah Porco en Raf De Strooper. Met Flexer (uitzendarbeid), Blink (dienstencheques) en Umani Agency (carrièreplanning) zijn er 3 afdelingen actief. De tak voor dienstencheques heeft zowel organisch als via overnames een personeelsbestand opgebouwd van 900 eenheden. Daar komt nu met PoetsPaleis nog eens 2/3 bij.

“Met de overname van ASAP Services hebben we vorig jaar de eerste stap naar een nationale dekking gezet”, zegt Sarah Porco, CEO van Blink. “De Kempen was echter nog een blinde vlek, die we nu invullen.”

De naam en de kantoren van het PoetsPaleis blijven behouden en ook de huidige zaakvoerders blijven aan boord om de nieuwe samenwerking verder te begeleiden.