Nieuws Limburg Uniek plan moet sociaal statuut optimaliseren

Uniek plan moet sociaal statuut optimaliseren

Uniek plan moet sociaal statuut optimaliseren

Hoewel financiële planning en taksoptimalisatie tot de core-business van vele adviseurs behoren, maakt de Limburgse dienstengroep Sofim zich sterk een uniek adviesplan voor zelfstandigen te hebben uitgewerkt. Het resultaat van jarenlang studiewerk en forse investeringen. “We brengen eerst de huidige situatie in kaart,” legt Mark Stevens, adviseur bij Sofim, uit. “Een vingerafdruk, zeg maar. Op basis van de gegevens uit de loonadministratie berekenen wij exact het ideale brutoloon, om zowel nu als later het gewenste inkomen te hebben. Daarbij detecteren we de risico’s en zoeken we een budgettair evenwicht dat perfect aansluit bij de actuele behoeften van de zelfstandige en als bij de noden bij zijn pensionering.”

“Dit adviesplan is uniek,” zegt algemeen directeur Frank Vols . “De exacte berekeningen laten toe een objectief advies aan de zelfstandige te kunnen geven over de optimalisatie van zijn sociaal statuut. Want nog al te vaak weten de zelfstandigen niet precies wat op termijn het rendement zal zijn van de verzekeringen, sociale bijdragen en andere verplichtingen waar ze nu aan voldoen. Alle aanvullende verzekeringen maken de inschatting nog moeilijker. Vandaar ons initiatief,” besluit Vols.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.