Nieuws Limburg Unieke ervaringsuitwisselingen met familiebedrijven uit de buurt

Unieke ervaringsuitwisselingen met familiebedrijven uit de buurt

Unieke ervaringsuitwisselingen met familiebedrijven uit de buurt

In een familiebedrijf werken is niet iedereen meegeven. Jade Hermans besliste in 2019 om in te stappen in Extrade International, het bedrijf van haar ouders. Haar ervaringen deelt ze momenteel in ‘Het blijft in de familie’, een traject van Voka – Kamer van Koophandel Limburg waarin actieve familieleden van familiebedrijven elkaar in een uniek kader ontmoeten.

Extrade International werd in 2014 opgericht door Patrick Hermans na 32 jaar ervaring in de transportsector. Drie jaar later vervoegde zijn vrouw het bedrijf om een handje toe te steken bij de administratie. In 2019 besliste ook dochter Jade in te stappen in het familiebedrijf. “Het bedrijf was flink aan het groeien toen Jade besliste om ook in het familiebedrijf te stappen”, zegt Patrick Hermans. “Ze nam ontslag op haar toenmalige job en ze specialiseerde zich vrijwillig in de administratie en facturatie.”

Succesvol transportbedrijf

Het familie bedrijf focust zich op temperatuurgecontroleerd transport. “Ongeveer 90 procent van het transport is distributie voor de voedingsindustrie”, legt Jade Hermans uit. “Daarnaast doen we ook express opdrachten waarbij we diverse temperatuurgevoelige goederen zoals pharma en voeding rechtstreeks naar de eindklant vervoeren zonder tussenstops. Momenteel hebben we 20 wagens ter beschikking en hebben we 28 chauffeurs die voor Extrade International rijden. Onze planner Ruben zorgt ervoor dat alle transporten vlot verlopen.”

De beslissing van Jade om in te stappen kwam onverwacht. “Het was nooit eerder ter sprake gekomen en het was ook niet meteen mijn eerste keuze”, vertelt Jade Hermans. “Na mijn studies marketing en communicatiewetenschappen heb ik verschillende functies gedaan als customer service en accountmanager. Toen er nood was aan ondersteuning door de flinke groei van het familiebedrijf besliste ik om mijn job op te zeggen en mee in te stappen.”

Focus op kwaliteit

“Toen we gestart zijn, was het de bedoeling om een kleinschalig transportbedrijf te blijven”, zegt Patrick Hermans. “Het is niet meteen de bedoeling om nog te groeien”, vult dochter Jade aan. “Personeel is momenteel een moeilijk punt in de sector en we willen vooral onze kwalitatieve service behouden. Ook zullen we starten met het proces van de digitalisering door de integratie van nieuwe IT-systemen om mee te zijn met de nieuwste trends.”

Leerrijk traject

Het familiebedrijf neemt sinds kort deel aan ‘Het blijft in de familie’, een traject georganiseerd door het Family Business Center van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. “Toen ik me aansloot bij Voka stelden ze me het traject voor om het toekomstperspectief van het familiebedrijf te ondersteunen”, zegt Jade Hermans. “Het is een leuke ervaring omdat je op een laagdrempelige manier in contact komt met andere familiebedrijven. Je kan ervaringen wisselen, netwerken en vooral van mekaar leren.”

“Op drie jaar tijd zijn er weinig of geen hoogoplopende discussies geweest”, zegt Patrick Hermans. “Door het traject worden er onderwerpen aangesneden waar we het in het bedrijf nog niet over gehad hebben waardoor we sneller kunnen schakelen. Alles is bespreekbaar en mijn vrouw en ik weten dat we het op lange termijn ook zullen moeten overlaten aan de volgende generatie. Dit gaat niet makkelijk zijn maar we hebben het volste vertrouwen in Jade.”

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.