Stefaan_dewildeman_ondernemersvoorhetklimaat

Unizo countert vakbond: “Klimaat red je niet door te staken”

De socialistische vakbond ABVV voert vrijdag actie door Anuna-gewijs op straat te komen voor het klimaat. Unizo Limburg reageert met een tegenaanval: "Wie inzit met het klimaat doet iets concreet op de werkvloer, in plaats van te staken", vindt Bart Lodewyckx.

De ondernemersorganisatie wijst op het steeds toenemende belang dat bedrijven hechten aan de klimaatuitdagingen. "Ondernemers zijn zich heel erg bewust daarvan en bouwen vandaag al actief aan de duurzame economie van morgen", stelt Lodewyckx. "Uit overtuiging, uit noodzaak en in het belang van iedereen. Over de nood aan maatregelen voor het milieu zijn we het dus eens. Unizo doet daar ook aan mee (zie overzicht)."

"Dat burgers op straat komen om de eis voor een krachtdadig klimaatbeleid kracht bij te zetten, is op zich een goede zaak. Alleen begrijpen we niet dat de vakbond die betoging erkent als ‘staking’, op kap van onze bedrijven. Werknemers met een stakingsvergoeding aanmoedigen om vrijdag niet op het werk op te dagen en onze ondernemers op die manier voor het blok te zetten is contraproductief en vooral unfair. We hebben net alle handen op de werkvloer nodig om concreet werk te maken van de klimaattransitie.”

Unizo Limburg zet die boodschap kracht bij met een affiche waarop enkele Limburgse ondernemers tonen hoe ze meebouwen aan een beter klimaat en een betere planeet.