Nieuws Limburg Unizo eist voorwaarden bij komst Ikea Hasselt

Unizo eist voorwaarden bij komst Ikea Hasselt

Unizo eist voorwaarden bij komst Ikea Hasselt

De organisatie van de zelfstandige ondernemers Unizo-Limburg zegt niet meteen ‘njet’ tegen de komst van Ikea naar Hasselt, maar stelt wel een aantal voorwaarden en hoopt dat het stadsbestuur er rekening mee zal houden bij het overleg.

Zo vindt Unizo dat er eerst meer ruimte moet komen voor kmo’s in Hasselt, en wel via de inplanting van een lokaal bedrijventerrein. Verder wil de organisatie geen bijkomende grootschalige handelszaken of winkelcomplexen in de onmiddellijke omgeving van de Ikea. Directeur Bart Lodewyckx stelt ook dat de verkeersstromen onder controle worden gehouden, zodat de bereikbaarheid van het centrum en andere sites gevrijwaard blijft. Tot slot vraagt Unizo initiatieven voor een goede wisselwerking met het stadscentrum, zodat ook de handelszaken en horeca in het centrum kunnen meeprofiteren van de komst van Zweedse meubelvijzerij.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.