Nieuws Limburg Unizo voelt zich verraden door vertrek MediaMarkt

Unizo voelt zich verraden door vertrek MediaMarkt

Unizo voelt zich verraden door vertrek MediaMarkt

De zelfstandige ondernemers van Hasselt-centrum zijn niet te spreken over de sluiting van de stadswinkel van MediaMarkt. “We hebben altijd gewaarschuwd voor dit scenario, maar er zijn ons fabeltjes wijsgemaakt”, zegt voorzitter Steve Jacobs.

Unizo Hasselt haalt uit naar het stadsbestuur. “Ondanks diverse negatieve adviezen hebben zij MediaMarkt in 2017 een vrijgeleide gegeven om een nieuwe winkel te openen bij Ikea”, stelt Jacobs. “We hebben vanuit Unizo altijd gewaarschuwd dat dit de kroniek van een aangekondigd vertrek uit de binnenstad zou betekenen. We werden toen gesust met een ‘letter of intent’ waaruit zou blijken dat er aan Ikea alleen grote artikelen zouden verkocht worden als aanvulling op het assortiment in het centrum. Een fabeltje dus.”

Rode loper
Volgens Unizo Hasselt veranderen deze gebeurtenissen ook de houding ten opzichte van Ikea: “Heel wat ondernemers hebben de komst van Ikea gesteund. Maar als toen duidelijk was dat dit ten koste zou gaan van een belangrijke publiekstrekker in de binnenstad, dan zouden de meningen wellicht anders zijn geweest. Dit is een woordbreuk tegenover de ondernemers in het centrum, zo stelden we al op 23 maart 2017. Anderhalf jaar later kunnen we alleen maar met lede ogen toezien dat multinationals nog steeds met open armen en op een rode loper, ontvangen worden. En als ze een vrijgeleide wensen om te vertrekken, mogen hierover geen kritische opmerkingen gemaakt worden”, aldus Jacobs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.