Nieuws Limburg Uw idee is 50.000 euro waard

Uw idee is 50.000 euro waard

Uw idee is 50.000 euro waard

In samenwerking met Vlaio zoekt Unizo Limburg 15 Limburgse starters met een innovatief idee. Zij kunnen meedingen naar één van de 55 premies van 50.000 euro…

“Deze innovatiesteun voor (kandidaat-) startersis een nieuw initiatief van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits”, verduidelijkt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg. “Met dat programma wil de Vlaamse regering meer starters over de streep trekken om grensverleggend te zijn en een sterk groeitraject in te zetten. Specifiek voor Limburg zoeken we samen met Vlaio naar een 15-tal ondernemers met innovatieve ideeën. We zullen hen begeleiden naar een kansrijke pitch om 50.000 euro binnen te halen.”

“We lanceren vandaag een brede oproep. Enerzijds richten we ons tot start-ups en bedrijven die snel willen én kunnen groeien en binnen de 5 jaar een tewerkstelling van minstens 5 medewerkers beogen. Daarnaast kunnen gevestigde ondernemers die op een idee broeden – onder bepaalde voorwaarden – ook voor de premie in aanmerking komen”, licht Bart Lodewyckx toe. “Belangrijk is dat de kandidaat-ondernemers een pioniersrol vervullen in hun marktsegment. Daarbij staan ze voor een traject waar een aantal belangrijke onzekerheden moeten onderzocht worden, zodat in een volgende stap externe financiering en/of eerste betalende klanten kunnen aangetrokken worden.”

De financiële steun is een vast bedrag van 50.000 euro. “Aanzienlijk”, vindt Lodewyckx. “Er wordt bovendien geen detail van de kosten gevraagd bij de aanvraag en ook niet bij afrekening. Dat vermindert de administratieve belasting aanzienlijk. Wij vinden het cruciaal dat Limburg een rechtmatig aandeel kan binnenhalen. Daarom doen we extra inspanningen om deze innovatiepremie bekend te maken en mee te begeleiden”, besluit Bart Lodewyckx.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Hasselt
Hasselt

Boef brengt boef in een box

Na jaren in de foodsector, lanceren de Limburgse mama's Hannelore Valkenborgh en Hannah Nicolaï hun bedrijf Boef. Het gaat om… Lees meer