thuisbrouwwedstrijd jury

Vader en zoon uit Wellen brouwen beste bier

Kevin Timmermans (29) en zijn vader Benny (64) uit Wellen zijn door een professionele jury geselecteerd als één van de drie finalisten van de nationale 'thuis-brouw-wedstrijd'. Maar liefst 202 deelnemers hadden hun thuis gebrouwen biertjes ingestuurd naar de Abdij van Grimbergen, die de competitie voor het eerst op poten heeft gezet.

Kevin Timmermans werkt voor de groendienst van Sint-Truiden. Zijn vader Benny is met pensioen. Samen experimenteren ze al 5 jaar met het brouwen van bier. Met succes, want bij de eerste van de Nationale Thuisbrouwwedstrijd schoppen ze het meteen tot de finale.

De opdracht was niet simpel. De jury (zie foto) ging op zoek naar een (donker)blond bier van hoge gisting, een middelhoge bitterheid, een alcoholpercentage van 6 à 8,5 procent en met fruitige en/of subtiel kruidige toetsen.

Na diverse proefmomenten van professionele bierkenners (waaronder Michiel Bartels van Alken-Maes, Sam Nagels en Tessa Pauwels van Brouwland) kwamen er 3 brouwsels naar voor als allerbeste. Naast het Limburgse duo zijn er mede-finalisten uit Vlaams-Brabant en Namen aangeduid. Alle drie mogen ze nu in de Abdij van Grimbergen hun bier verder ontwikkelen onder begeleiding van de hoofdbrouwer van Grimbergen. Op 4 juni wordt dan beslist welk bier wordt uitgeroepen tot Grimbergen Cuvée 2024. Go team Limburg!