Vaessen investeert 6 miljoen in nieuw hoofdkantoor

Ben Vaessen, Managing Director van verlichtingsbedrijf Kreon, investeert 6 miljoen euro in de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Opglabbeek. Hij maakte dit bekend op vertrouwde bodem: het bedrijf Vasco, dat net zoals Kreon, Emax en LMP deel uitmaakt van Vaessen Industries, de groep van zijn vader, Jos.

Ben VaessenHet nieuwe gebouw moet vooral de recente groei van Kreon opvangen. Er werken momenteel zo'n 50 mensen, ontwerpers inbegrepen. Het grootste deel van de productie gebeurt in de vestiging van Kreon in Turkije, waar 100 mensen werken. Tot slot werken nog eens 50 mensen in verschillende verkoopkantoren over de hele wereld: van Zuid-Oost-Azië over het Midden-Oosten tot in de VS. Ook in de VS is er trouwens een beperkte productiefaciliteit. Kreon heeft dan ook al heel wat prestigieuze projecten over de hele wereld binnengehaald. Zo mocht het bedrijf recent nog (een deel van) de verlichting van het nieuwe NAVO-gebouw in Brussel leveren.

"De grootste uitdaging voor Kreon wordt de led-verlichting," zegt Ben Vaessen. "Tegen 2020 zullen quasi alle andere lichtbronnen door led van de kaart geveegd zijn." De klanten van Kreon zijn vooral kantoorbouwers, hoteliers en retailers. De ontwerpen van Kreon werden al meermaals internationaal bekroond.