josvaessen-200×300

Vaessen laat Limeparts in Genk verder groeien

Limeparts of LMP

uit Genk, waar vooral metalen cassettes worden gemaakt die als gevelelementen dienen, heeft wederom een mooie groei opgetekend. Het bedrijf van Jos Vaessen zag de omzet toenemen van 10,6 tot 12,5 miljoen euro. Met de bouwsector die in 2011 een geleidelijke opleving kende, zag Limeparts de kans schoon om mee op deze gunstige golf te surfen. Ook de winst was meer dan behoorlijk. Nochtans niet evident voor een nicheproduct. Maar architecten raken steeds meer overtuigd van de esthetische en prijstechnische kwaliteiten van het product.

Anderzijds dwingt eigenaar Jos Vaessen de bedrijfsleiding om voortdurend nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Zo maakte Limeparts geperforeerde gevelelementen voor het gloednieuwe gerechtsgebouw in Hasselt. Het bedrijf is intussen ook actief in gevels waar groen op kan groeien, zodat een heel natuurlijk effect gecreëerd wordt. Een andere revolutionaire toepassing zijn de gevelelementen met zonnecellen, waardoor zonne-energie kan opgewekt worden na straling op de gevels. Limeparts slaagt er zo in om de eerder conservatieve bouwmarkt te verrassen met niet-alledaagse, creatieve oplossingen.

Ook voor 2012 is het orderboek goed gevuld. Het bedrijf mocht nog een nieuwe opdracht verwelkomen om 17.000 m2 gevel te renoveren van het Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Er werken momenteel zo'n 90 mensen voor Limeparts.