Nieuws Limburg Vakbond eist brugpensioen van Noël Essers

Vakbond eist brugpensioen van Noël Essers

Vakbond eist brugpensioen van Noël Essers

De vakbonden bij New Summit in Tessenderlo, een bedrijf dat sinds 1993 eigendom is van industrieel Noël Essers, hebben dinsdag actie gevoerd aan de poort. “Het conflict heeft te maken met het recht op brugpensioen, waar werknemers volgens de CAO voor de kunststofnijverheid recht op hebben,” zegt Chantal Thoelen van het ACV. “De directie interpreteert dat recht helemaal anders en weigert brugpensioen toe te staan. Omdat herhaaldelijk overleg en een externe verzoening niets hebben opgeleverd, hebben we nu pamfletten uitgedeeld aan de poort. Als ook dit niet tot resultaat leidt, zullen er ongetwijfeld hardere acties volgen.”
Bij New Summit werken zo’n 25 mensen. Het bedrijf maakt en recycleert kunststoffen en haalde in 2009 een omzet van 12,7 miljoen. Vorig jaar dook het voor het eerst in lange tijd in de rode cijfers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.