Justin-Onclin-300×202-1

Val Saint Lambert vraagt juridische bescherming

Kristalproducent Val Saint Lambert uit Luik, eigendom van de Limburgse ondernemersfamilie Onclin en geleid door Limburger Eric Christiaens, heeft donderdag een aanvraag ingediend tot gerechtelijke reorganisatie bij de handelsrechtbank van Luik. Dat moet het bedrijf voldoende tijd geven om zijn toekomstplannen uit te werken, zonder druk van buitenaf, zo staat in een persbericht.

Zoals bekend heeft de familie Onclin grootse plannen met het bedrijf. Die lopen echter vertraging op door financiële perikelen. Onclin zegt duidelijk dat de fabriek niet wordt bedreigd door een faillissement en er geen banen in gevaar zijn.

De eigenaars willen de activiteiten van het bedrijf wel opnieuw lanceren en extra kapitaal injecteren. Ze verwachten dat de omzet van Val Saint-Lambert dit jaar met ruim een derde zal toenemen. Er wordt een nieuwe oven opgestart en er zijn nieuwe commerciële overeenkomsten gesloten, onder meer in het Midden-Oosten. Het hele artikel over de uitbreidingsplannen kan je hier nog eens lezen.