Van-Cranenbroek-full-1

Van Cranenbroek: verdubbelt magazijn, opent nieuwe winkel en koopt terreinen Chateau

De Nederlandse handelsgroep Van Cranenbroek, met vestiging in Opglabbeek, gaat zijn distributiecentrum in Overpelt quasi verdubbelen.

De groep Van Cranenbroek investeerde daar in 2007 in een nagelnieuw distributiecentrum van 33.000 m2. “Van hieruit worden de vijf vestigingen van Van Cranenbroek beleverd met stukken van groot volume (bijvoorbeeld grasmaaiers)”, zegt Marc Van Cranenbroek. Nu komt er nog eens 28.000 m2 bij, bestemd voor de distributie van kleiner materieel (investering 8 miljoen Euro). “Onze winkels zullen van hieruit drie tot vijf keer per dag worden aangeleverd. Daardoor zal het aantal jobs in Overpelt groeien van de huidige twaalf (inclusief uitzendkrachten) tot ongeveer 50”, aldus Van Cranenbroek. “En indien er later behoefte is, kunnen we in Overpelt nog een derde keer uitbreiden”.

Ondertussen opende de groep Van Cranenbroek in het Nederlandse Landgraaf officieel zijn vijfde vestiging, dat het uithangbord van Van Cranenbroek moet worden. Met 10.000 m2 aan winkelruimte wordt dat de grootste van de groep, een investering van “ongeveer 10 miljoen euro”, zegt bestuurder Mark Van Cranenbroek.

Bij die gelegenheid maakt de groep ook bekend de terreinen van de in 2007 failliet verklaarde caravanbouwer Chateau in Hamont-Achel gekocht te hebben. Van Cranenbroek gaat op het terrein zijn technische afdeling huisvesten. Die is nu gevestigd in Budel. De aankoop en sanering van het ruim 56.000 vierkante meter grote terrein vraag 3.5 miljoen euro. "De bestaande gebouwen zullen grotendeels afgebroken worden en vervangen door een ultramodern complex"

De groep stelt in totaal bijna 380 mensen tewerk.

Dit is een samenvatting van een artikel (Dominiek Claes, Guido Cloostermans, Foto Dick Demey) dat op 17 maart in Het Belang van Limburg verscheen. Abonnees en losse kopers vinden het volledige artikel in hun krant. Geen abonnee of losse koper? Met de online krant kan via uw pc de krant lezen, artikels downloaden en in het archief van het afgelopen jaar zoeken. hier om 14 dagen gratis te proberen.