Nieuws Limburg Van de Velde Awards voor Limburgse designers

Van de Velde Awards voor Limburgse designers

Van de Velde Awards voor Limburgse designers

De Limburgse designers KuykxMeers, Frits Jeuris en Jo Klaps zijn geselecteerd als finalisten voor de prestigieuze Henry van de Velde Awards. Op 7 februari zal worden bekendgemaakt wie van deze genomineerden uiteindelijk aan de haal mag met de belangrijkste designprijzen in ons land.

Het is al voor de 29ste keer dat een jury van vakspecialisten uit de honderden inzendingen telkens 3 projecten selecteert voor elk van de 9 categorieën. Dit gebeurt onder toezicht van het organiserende Flanders DC, dat voor deze awards mag rekenen op trouwe partners als Domein Bokrijk.

Zijn nu al winnaars, ook al grijpen ze in extremis naast de hoofdprijs op 7 februari:

* Frits Jeuris heeft voor het Genkse bedrijf Eden Design een minimalistisch lichtarmatuur gemaakt dat de naam °Plug heeft meegekregen. Zo mooi dat het een reële kanshebber is voor de categorie Consumer.

* In de categorie Crafts speelt het Hasseltse bureau KuyckxMeers een hoofdrol. Anouck Kuyckx en Thomas Meers hebben met reststromen van het Lommelse glasrecyclagebedrijf Maltha, een set van moderne vazen gemaakt, die eenvoudig opnieuw kan omgezet worden in poeder. Glasstromen: dat is de naam (foto).

* Jo Klaps is één van de kanshebbers voor de prijs voor beste Graphics. Voor designstudio Studio Brussels Lof voerde hij een project (Frontrescue) uit dat gedichten en andere waardevolle teksten plaatst op basis van letters die werden gerecycleerd van andere opschriften en reclames.

En nu maar duimen dat er ook daadwerkelijk gouden medailles mee naar Limburg komen…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.