MobilityPlus DVD kopie

Van Dyck brengt energie naar Europese groep

Dries Van Dyck, Business Development Manager van MobilityPlus en voorheen nog actief bij Made in Limburg, wordt de General Manager van Heylen Energy, een nieuwe vennootschap die alle energieprojecten voor de internationale Heylen Group gaat coördineren.

Heylen Group is een holding van Kempense origine, die vandaag meer dan 35 bedrijven telt, en actief is in 15 verschillende sectoren en meerdere Europese landen. Er werken ongeveer 2.800 mensen. De holding beschikt over heel wat gebouwen (onder meer voor de activiteiten in warehousing), die uiteraard geoptimaliseerd worden op vlak van duurzaamheid. Ook aan andere milieuvriendelijke toepassingen, zoals elektrische mobiliteit en energievoorzieningen, wordt bij Heylen veel aandacht besteed. Alle services op vlak van energie zijn nu zelfs gebundeld in een nieuwe vennootschap, Heylen Energy. Die zal niet alleen voor eigen werking alle duurzaamheidsvraagstukken behandelen, maar ook voor derden de beste oplossingen uitwerken.

Aan het hoofd van deze bedrijfstak komt Dries Van Dyck te staan. De Limburger (32) is gekend en alom gewaardeerd in het bedrijfsleven. Hij was tot dusver vooral actief in business development, onder meer voor Made in Limburg en tot op heden voor MobilityPlus. Dat is een toonaangevende speler in elektrische laadinfrastructuur, waarin onder meer Concentra (met Patrick Hermans als bestuurder) participeert. Van Dyck is één van de drijvende krachten achter de steile opmars van de onderneming, die de afgelopen 3 jaar de omzet zag toenemen van ongeveer 2 miljoen tot 20 miljoen euro.

"Maandag start ik met erg veel goesting aan mijn nieuwe uitdaging", vertelt Dries Van Dyck. "Duurzame energie is een fascinerende, toekomstgerichte sector. Binnen een organisatie als Heylen Group zijn er enorme opportuniteiten om een actieve impact op de energietransitie te maken. Daar ga ik met veel energie de schouders onder zetten!"