Nieuws Limburg Van een groene tuin naar een echte vakantieplek

Van een groene tuin naar een echte vakantieplek

Van een groene tuin naar een echte vakantieplek

En of de tuin een steeds prominentere rol krijgt in Vlaanderen. Is het niet om er tot rust te komen en er de vrije tijd te spenderen, dan is het wel om er een buitenkantoor omringd door groen te creëren. Nu vakantie steeds dichter bij huis wordt gezocht, komen ook zwembaden hoger op het verlanglijstje te staan. Dat merkt ook Gert Kwanten, Limburgs Tuinaannemer van het Jaar 2020-2021. “We onderscheiden ons met een totaalaanpak, in combinatie met maatwerk en een hoge afwerkingsgraad”, vertelt tuinarchitect Gert Kwanten.

Tuinontwerp vormt vaak het startschot van een mooi totaalproject. Op basis van een persoonlijk gesprek met de klant stelt Gert Kwanten de wensen en ideeën af op de realiteit. Er wordt een praktisch ontwerp opgesteld en in 3D ontworpen, zodat klanten een goed idee krijgen van hoe de plantjes bij de aanplanting binnenkort één groene oase zullen vormen.

“De grootste troef is dat we tuinontwerp en tuinaanleg kunnen bundelen en klanten zo in het volledige traject kunnen begeleiden”, aldus Gert. “Na de aanleg stopt het ook niet: we gaan voor een langetermijnrelatie en bieden ook allerlei onderhoudsformules aan, van het zomer- of winterklaar maken van de tuin tot periodiek onderhoud. Ook bedrijfstuinen horen daarbij.”

Eén geheel

Met ZwemParels positioneert Gert Kwanten zich sinds meer dan 5 jaar ook als specialist in op maat gemaakte zwembaden van hoge kwaliteit, sauna’s en andere wellnessfaciliteiten. De synergie tussen deze onderneming en die van het tuinontwerp en -aanleg werpt sterk zijn vruchten af.

“Ook bij de zwembaden realiseren we het volledige project, inclusief het design, de aanleg en het onderhoud. Al gebeurt dit steeds vaker in combinatie met de tuinaanleg. Een tuin is vandaag immers nog meer gericht op beleving en daar is een belangrijke rol weggelegd voor het zwembad”, ondervindt Gert. “Doordat we beide expertises in huis hebben, kunnen we zorgen voor een mooi samenspel tussen zwembad, terras, gazon, bomen, planten, waterpartijen en struiken. Dat kan zelfs met een poolhouse met bijkeuken of een sauna.”

Versterking welkom

Intussen is Gert Kwanten in volle groei, met de aanbouw van een nieuw kantoor op Bedrijvenpark Endepoel in Lubbeek. Ook de afdeling EcoGrass, gespecialiseerd in kunstgras en eveneens in volle uitbreiding is, zal daar onderdak vinden. Gert Kwanten zet daarbij ook de zoektocht in naar nieuw talent om het team van zo’n 70 medewerkers te versterken. “Ploegbazen of tuinaanleggers zijn hier meer dan welkom om samen mee droomtuinen te ontwikkelen.”

Gert Kwanten is gespecialiseerd in het ontwerp en de realisatie van exclusieve tuinarchitectuur.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.