Van Gastel sluit voormalige Florina in As

Het tuincentrum Walter Van Gastel in As sluit in het eerste kwartaal van 2016 zijn deuren. Dat heeft de directie aan de redactie bevestigd. De 25 werknemers werden al op de hoogte gebracht. “Sinds de overname drie jaar geleden heeft de omzet nooit aan onze verwachtingen beantwoord,” aldus verkoopverantwoordelijke Benoit Menschaert.

van gastelDrie jaar na de overname van het bekende tuincentrum Florina door de groep Walter Van Gastel (eigendom van Hubo) trekken de eigenaars dus de stekker uit de winkel in As. “In het begin zag het er nochtans veelbelovend uit,” zegt Benoit Menschaert. “We namen destijds niet alleen alle werknemers mee over en hebben fors geïnvesteerd. Uiteindelijk waren de resultaten niet zoals verwacht. Allicht was de winkel te groot navenant de ligging en werd er vooral in het weekend trafiek gegenereerd. Vandaar dat we beslist hebben de activiteit na drie jaar stop te zetten.”

De directie heeft het slechte nieuws aan het personeel laten weten. Bij Walter Van Gastel in As werken een kleine 25 mensen, zowel vast personeel als tijdelijken en interims. Het tuincentrum zal in het eerste kwartaal van 2016 zijn deuren definitief sluiten. De directie zegt zijn uiterste best te willen doen om de werknemers elders aan werk te helpen.