Nieuws Limburg Van Havermaet met hoge ai-baarheidsfactor

Van Havermaet met hoge ai-baarheidsfactor

Van Havermaet met hoge ai-baarheidsfactor

Alle mogelijke data uit bestaande boekhoudpakketten worden in één grote database gestopt en met behulp van artificiële intelligentie (ai), automatisch omgezet in financiële adviezen, trends en benchmarks voor de bedrijfswereld. Dat is wat Ai-Gust gaat doen, een zogenaamde fintech-startup, waar grote jongens achter zitten als Van Havermaet, BDO en Vandelanotte.

Ai-Gust wil met de gegevens van de drie oprichtende partners en tonnen aan aanvullende informatie, de grootste financiële datavijver van het land creëren. De start-up zal vanuit het hoofdkwartier in Leuven een tiental computerwetenschappers, data-ingenieurs en software-ontwikkelaars aan het werk zetten om de artificiële intelligentie op de data los te laten. Dat moet leiden tot interessante inzichten over de bedrijfsvoering of trends om ondernemingen sterker te maken voor de toekomst.

“We ontwikkelen een nieuw platform dat alle mogelijke boekhoudsoftwarepakketten en andere bronnen zoals loongegevens, gedetailleerde verkoopcijfers, energieverbruik of klantendata bundelt”, zegt Tim Bottelbergs, de Limburgse CEO van Ai-Gust. “De adviezen en studies die hier automatisch uit voortkomen, zullen de accountants kostbare tijd opleveren om beter en persoonlijk advies te geven.”

Kristof Meesters, algemeen directeur bij Van Havermaet, legt uit: “Alle accountants zullen kunnen aansluiten bij Ai-Gust en hun data kunnen delen via hun bestaande boekhoudpakket. Die data worden uiteraard op een geanonimiseerde en beveiligde manier in het datawarehouse (vergelijk het met de cloud) opgeslagen en verwerkt. Heeft de accountant een specifieke vraag, dan krijgt hij een gericht advies dat niet alleen steunt op zijn data, maar op de beschikbare data van de hele community. Zo kan de accountant zijn eigen klanten op maat adviseren met een schat aan informatie.”

Gaat alles goed, dan zal Ai-Gust op korte tijd fors groeien en een unieke positie innemen in de wereld van financiële data-analyse.

Reageer op dit bericht

Reacties

Rudy V. 2022-09-12 12:30:39

Inderdaad grote jongens en daarom vrouwen op de foto???

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.