Nieuws Limburg Van Havermaet stuurt overnemers wandelen

Van Havermaet stuurt overnemers wandelen

Van Havermaet stuurt overnemers wandelen

Bij advieskantoor Van Havermaet uit Hasselt stond er onlangs een koper op de stoep met een zak geld in de hand. “Een logische evolutie van de consolidatiegolf die momenteel doorheen onze sector raast”, zegt algemeen directeur Kristof Meesters. “Maar we hebben vriendelijk bedankt voor het aanbod en resoluut gekozen om onder eigen vlag verder te werken. Dit biedt volgens ons het meeste garanties om onze klanten bij te staan in hun groeiversnelling.”

Er beweegt heel wat in de wereld van de zakelijke dienstverlening. Private equity-investeerders kopen om de haverklap bedrijven op die fiscaal, juridisch of hr-gerelateerd advies verstrekken. “De consolidatiedrang wordt alsmaar groter”, weet Kristof Meesters van Van Havermaet (Hasselt). “Heel wat collega’s kiezen ervoor om in een groter geheel te gaan functioneren. Wij hebben ook al mooie aanbiedingen gekregen, maar gaan daar bewust niet op in. We voelen ons goed als familiale, stand-alone adviseurs. Wij zijn ervan overtuigd dat we dankzij onze eigen visie, onze mensen en onze cultuur, de klanten het beste kennen en hen zo op de beste manier kunnen bijstaan. We spreken liever met voornamen dan met dossiernummers…”

Van Havermaet wil dus op eigen kracht groeien. “Ook in de breedte”, geeft Meesters aan. “We gaan daarom ons aanbod nog verder uitbreiden. Nieuwe diensten die we in 2021 gaan opstarten zijn onze Family Office, een tak voor hr-consulting en Business Consulting 2.0, waarin het digitale dataluik sterk naar voor komt. Het laat ons toe om nog persoonlijker en gerichter de klanten te ondersteunen in hun groeiproces. Intussen blijven we speuren naar andere opportuniteiten om bijkomende expertisedomeinen in de markt te zetten. Daarvoor kijken we in de eerste plaats naar andere spelers met specifieke kennis en ervaring, waarmee we dan een partnership kunnen aangaan.”

Van Havermaet wil de groei ook geografisch veruitwendigen. “Naast onze bestaande vestigingen in Hasselt, Genk, Lommel, Herentals en Brussel zullen onze ‘maeten’, zoals we onze medewerkers noemen, straks ook in Leuven neerstrijken”, besluit Kristof Meesters.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Bessemans sluit aan bij coöperatie

De Limburgse consultant Jochen Bessemans haakt zijn wagonnetje vast aan True Colours, een coöperatief collectief dat mensen, teams en organisaties… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Diepenbeek
Diepenbeek

Parket eist 2 jaar cel voor John Monard

Valsheid in geschrifte, het gebruik van valse stukken, misbruik van vennootschapsgoederen en geen waarheidsgetrouwe boekhouding. Als straf voor die aanklachten… Lees meer