Nieuws Limburg Van Merksteijn wil Quality Wire in Overpelt sluiten

Van Merksteijn wil Quality Wire in Overpelt sluiten

Van Merksteijn wil Quality Wire in Overpelt sluiten

De Nederlandse groep Van Merksteijn overweegt om in december haar dochteronderneming Quality Wire in Overpelt te sluiten. Dat schrijft Internetgazet.be op basis van de mededeling die het bedrijf zopas aan het personeel heeft gedaan. Ook een vestiging in het Nederlandse Beek en Donk gaat dicht vanwege de slechte economische vooruitzichten. Een definitieve beslissing over het lot van de Overpeltse vestiging wordt over enkele weken genomen.

Maandag was er over deze plannen al een overleg tussen directie en vakbonden. Volgens de groep zijn de vooruitzichten voor Quality Wire niet goed. Deze afdeling werd 16 jaar geleden opgericht als een draadtrekkerij voor afsluitingen en andere toepassingen. Met verliezen van 1,3 miljoen in 2008, 2,5 miljoen in 2009 en 2,3 miljoen in 2011 (in 2010 werd 457.000 euro winst gemaakt) kan Van Merksteijn Quality Wire niet echt schitterende cijfers voorleggen.

Van Merksteijn (geleid door Peter Van Merksteijn, zie foto) heeft in Overpelt nog een andere firma, met name Van Merksteijn Fences. Die vestiging wordt voorlopig niet met sluiting bedreigd, ondanks dat ook daar de economische crisis voor zware klappen heeft gezorgd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.