Nieuws Limburg Van vier naar twee wielen: Exelmans doet er fietsen bij

Van vier naar twee wielen: Exelmans doet er fietsen bij

Van vier naar twee wielen: Exelmans doet er fietsen bij

Het lijkt wel een trend te worden in Limburg: autogarages die met een fietsenwinkel beginnen… Na BMW Beliën in Hamont-Achel gaat nu ook Opel Exelmans in Tessenderlo dezelfde toer op.

Team Exelmans, zoals het dealership van Opel in Tessenderlo heet, kan bogen op een jarenlange ervaring in de autosector. Het familiebedrijf van Kim en Edwin Exelmans voert ook onderhoud en herstellingen uit van andere automerken.

Nu komt er een bijzondere uitbreiding van het gamma: met De Fietswinkel opent Exelmans een nieuwe zaak voor de verkoop en onderhoud van fietsen. Daarvoor werd de nieuwe collega Dimitri aangetrokken, die al 19 jaar ervaring heeft in de branche. “Intussen volgen we met een vijftal werknemers een aantal specifieke opleidingen en bijscholingen”, vertelt Edwin Exelmans. “Voor de winkel opengaat in het eerste weekend van maart, zullen we twee werkplaatsen inrichten voor fietsen, uiteraard met bijpassend, speciaal gereedschap. Het is een serieuze investering, maar we stappen niet blind in dit avontuur. Met een goede uitrusting in de winkel en de werkplaats kunnen we een correcte service aanbieden.”

“Auto’s zullen altijd een hoofdactiviteit blijven, maar in fietsen zit toekomstmuziek”, aldus nog de zaakvoerder. “In wielergek Vlaanderen zien we dat fietsen overal geliefd zijn en willen we meespringen op die trein. We hopen dat onze kinderen ooit de stap naar onze zaak zetten en als het zover is, willen we hen een diverse en bloeiende zaak overhandigen.” Intussen rijpen er plannen om deze nieuwe bedrijfstak verder uit te bouwen. “We dromen al van een bikewash, een fietscafé, een eigen testparcours en nog zoveel meer”, glundert Edwin. “De fietswereld is toch iets apart, maar met een goed team moeten we deze uitdaging succesvol kunnen aanpakken. Zo bieden we bijvoorbeeld gratis vervangfietsen aan wanneer een herstelling niet direct mogelijk is en zijn we professionals op het gebied van leasing, financiering en advies op maat ter plaatse bij de klant. Net zoals bij de auto’s voorzien we bij de fietsen ook overnames bij aankoop van een nieuw vervoersmiddel.”

De Fietswinkel opent als onderdeel van de garage in het weekend van 4 en 5 maart.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.