van zon fakkel kopie

Van Zon is meest verdienstelijke familiebedrijf

Na een jaartje afwezigheid verhuist de Fakkel opnieuw naar Noord-Limburg. Horeca Van Zon uit Lommel mag zich één jaar lang het meest verdienstelijke familiebedrijf van Limburg noemen. Democo Group en Fruitsnacks staan mee op het podium.

“Met deze prestigieuze onderscheiding willen we familiale ondernemingen in onze provincie belonen en tegelijk inspireren om dezelfde continuïteit en visie aan de dag te leggen als onze laureaat en de andere genomineerden”, zeggen Johann Leten & Ellen Olislagers van Voka – KvK Limburg.

Het was een moeilijke opdracht voor onze deskundige jury om een winnaar te kiezen uit het selecte kransje van drie top-genomineerden. Het zijn namelijk drie straffe familiebedrijven die visie, continuïteit en familiale governance uitstralen doorheen hun bedrijfsvoering. Maar er kan maar één de trofee winnen, en die eer is dit jaar weggelegd voor Horeca Van Zon. Gedelegeerd bestuurder Marion Van Zon kreeg de prijs uit handen van Joris Vrancken, voorzitter van Voka – KvK Limburg tijdens de Family Business Happening bij Claes Retail Group, de laureaat van vorig jaar.

Ellen Olislagers, directeur Eigenaars-Ondernemers van Voka – KvK Limburg, motiveert namens de jury de keuze als volgt: “Horecagroothandel Van Zon start in 1964 met de verkoop van haring, mosselen op zuur, cervela’s, vleeskroketten en frikandellen. Zestig jaar later telt het bedrijf verschillende inkoopcenters met meer dan 30.000 horeca-artikelen. Als kind van de derde generatie kreeg Marion Van Zon de familiale waarden als het ware met de paplepel ingegoten, en het zijn deze waarden die ze ook succesvol doorgeeft aan haar zoon en 300 medewerkers. De CEO van de horecagroothandel ziet tevens in de online snack-shop van haar zoon de ideale leerschool om hem vroeg of laat in het familiebedrijf te laten stappen. Een specifiek opgerichte vennootschap moet erop toezien dat de continuïteit van het familiebedrijf intussen verzekerd is. Zo krijgt de vierde generatie de kans om zonder stress en in alle rust toe te werken naar een potentiële instap in de onderneming.”

Marion Van Zon: “Deze prijs is een mooie bekroning voor al het harde werk dat de medewerkers dag in en dag uit verrichten in het bedrijf. Het familiegevoel is zo belangrijk voor ons, dat is echt wel de sterkte van onze onderneming.”

Op donderdag 6 juni kan Marion Van Zon ook een historische dubbel realiseren. Ze is namelijk genomineerd voor de 30ste Ondernemersprijs Herman Dessers....