metro evergem

Van Zon neemt één vestiging van Metro over

De Limburgse horecagroothandel Van Zon heeft van de rechtbank groen licht gekregen om de Metro-vestiging van Evergem over te nemen. Een geografisch interessante zet, waarmee de groep onder leiding van Marion Van Zon, nu heel Vlaanderen bestrijkt. De andere winkels van Metro, waaronder die van Hasselt, komen in handen van de Nederlandse groothandel Sligro.

Omdat Metro in zwaar weer zit werd er gezocht naar overnamekandidaten. Een viertal biedingen passeerden de revue, waaronder ook die van Horeca Van Zon. De Limburgse keten met hoofdzetel in Lommel en winkels in Beringen, Beerse en Kampenhout, mikt op een nationale dekking en had daarom een bod uitgebracht op de Metro-vestiging van Evergem (foto), nabij Gent. De rechtbank die moest oordelen over de diverse kandidaat-kopers, heeft het bod van Van Zon groen licht gegeven.

De andere 10 Metro-vestigingen, waaronder die van Hasselt, zaten niet in aanbod van Van Zon, en worden toegewezen aan Sligro. Deze Nederlandse groothandel valt onder de beursgenoteerde Sligro Food Group, en heeft in België al voet aan wal met de winkels van ISPC (Luik, Gent en Antwerpen). Vandaar ook dat Sligro de vestiging rond Gent aan Van Zon laat, en in Antwerpen bekijkt welke Metro-vestigingen leefbaar zijn zonder te kannibaliseren op hun ISPC-depot.

De beslissing van de rechtbank is in ieder geval goed nieuws voor Marion Van Zon en haar team, die nu hun aanwezigheid kunnen uitbreiden en de ambitie om de kaap van 100 miljoen omzet te ronden, dichtbij zien komen. “De overname van Metro Evergem is een weloverwogen beslissing", zegt Marion Van Zon. "De investering omvat verschillende aspecten, waaronder ook de overname van meer dan 20 personeelsleden. Door op een doordachte manier te investeren in ons hoofdkantoor en distributiecentrum in Lommel, kunnen we de nieuwe locatie snel en efficiënt opstarten. Onze voorraden, ruimtes en logistieke processen zijn hierop voorzien"

Van Zon Evergem zal vanaf midden januari 'up and running' zijn. Tegen 2030 wordt het pand trouwens volledig gerenoveerd, volledig in de look & feel van de nieuwe, trotse eigenaar...