Van Zon stopt 9 miljoen in nieuw verdeelcentrum

De Limburgse horecagroothandel Van Zon begint deze week met de bouw van een nieuwe vestiging in Beerse. Het gaat om een zogenaamde ‘cash & carry’ waar horecaondernemers zich kunnen komen bevoorraden. De investering bedraagt 9 miljoen euro en er kunnen 50 mensen aan de slag. “De Kempen is een mooie en ook een bourgondische regio met veel horeca,” verklaart algemeen directeur Marion Van Zon de keuze voor de nieuwe vestiging.

van zonVan Zon heeft nu al cash & carry’s in Beringen en Kampenhout. Weldra komt er dus een Kempense vestiging bij. “We zijn nu al actief in die regio, maar stellen vast dat sommigen klanten tot een uur moeten rijden om ons te vinden in Beringen," aldus Marion Van Zon. "We willen ze nu dichter bij huis bedienen.”

In de nieuwe vestiging kan de horecaondernemer een keuze maken uit een assortiment van 30.000 artikelen. “Horecazaken opteren er soms voor om zich 1 keer per week te laten beleveren. Tussendoor gaan ze zichzelf bevoorraden,” legt de algemeen directeur uit. “Chefs willen hun producten ook zelf ruiken en voelen, en daar krijgen ze hier alle kans toe. En ze kunnen in onze cash & carry ook inspiratie opdoen. Het wordt een belevenis om bij ons te winkelen. Er komt bijvoorbeeld een diepvries die volledig is opgetrokken met een glazen wand.”

Van Zon kocht een grond van 2 hectare op de bedrijvenzone Beerse-Zuid en bebouwt die met een complex van 10.000 vierkante meter. Er komt een gedeelte voor showcooking en een verse slagerij en vishandel, respectievelijk uitgebaat door de partners Slagerij Carmans en Vishandel Vandermaesen (Levenstond).

Van Zon hoopt de vestiging over een jaar te kunnen openen. “We verwachten bij de start minstens 30 werknemers nodig te hebben en onze partners ook nog eens een 20-tal,” aldus Marion Van Zon.

De Groep Van Zon stelt momenteel 170 mensen te werk en realiseert een omzet van 70 miljoen euro. De nieuwbouw in Beerse wordt opgetrokken door bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Opglabbeek.