Bristol Vanaudenhove

Vanaudenhove neemt stuur Euro Shoe opnieuw in handen

De raad van bestuur van de Beringse schoengroothandel Euro Shoe Group heeft Philippe Vanaudenhove opnieuw een operationele functie toegekend. De zoon van de medestichter wordt CEO, een functie die hij eerder al 8 jaar uitvoerde. Hij vervangt Kurt Moons, waarmee een meningsverschil was ontstaan over de implementatie van de nieuwe strategie.

De Euro Shoe Group, opgericht in 1947 door Albert en Omer Vanaudenhove, is nog steeds voor 100% een familiale onderneming. Gaandeweg werden nagenoeg alle directiefuncties overgedragen aan externe managers. Zo werd Kurt Moons in 2014 aangeduid als CEO, met de bedoeling om een ingrijpend veranderingstraject uit te stippelen dat een antwoord kon bieden op de sterke globalisering en digitalisering in de sector. Met 20 jaar ervaring op de teller bij concurrent Brantano, loodste hij Euro Shoe door een intense periode, met onder meer de verkoop van Avance en de naamswijziging van Shoe Discount in Bristol.

“Nu dat project is afgerond, is het tijd voor de implementatie van een nieuwe strategie”, aldus Philippe Vanaudenhove. “Ik neem terug mijn rol als CEO van het bedrijf op, zoals al het geval was van 2006 tot 2014. Elise Vanaudenhove (kleindochter van medestichter Albert Vanaudenhove) wordt COO. De samenwerking met CEO Kurt Moons en met CBO (Chief Buying Officer) Bert Vanwambeke nemen een einde. Onze huidige COO Stefaan Van Weyenbergh (de opvolger van Bie Buelens) wordt een nieuwe functie binnen het bedrijf aangeboden. Bart Rayen blijft zijn functie als CFO uitoefenen.”

“Het werk van de voorbije jaren was belangrijk. Vandaag zetten we nog een stap verder”, aldus Vanaudenhove. “Een aantal belangrijke taken die aangevat moeten worden zijn onder meer het verder ‘ontzorgen’ van de geranten, het finetunen van de collecties, het versterken van onze digitale activiteit, en nog veel meer. Het potentieel is groot. We bundelen de krachten van onze familie aan een modern en gestroomlijnd beheer, dat gericht is op het maximaal benutten van ons menselijk potentieel. Euro Shoe Group is een heel belangrijk deel van onze familie, waarin de leden zich voor elkaar inzetten, voor elkaar zorgen, maar ook elkaar uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Samen met de vernieuwde directieploeg kijk ik er enorm naar uit het potentieel van dit prachtige bedrijf verder uit te bouwen.”