Nieuws Limburg Vandereyt vertrekt uit recent vernieuwd vastgoed

Vandereyt vertrekt uit recent vernieuwd vastgoed

Vandereyt vertrekt uit recent vernieuwd vastgoed

Met het oog op het versnellen van de doorbraak op Europees vlak, brengt bouwbedrijf Martin Vandereyt alle activiteiten over van Zonhoven naar de nieuwe bedrijvensite van de groep in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Het nochtans recent gebouwde hoofdkantoor in Zonhoven, goed voor 5.000 vierkante meter kantoren, atelier, magazijn en appartement, is zopas in de verkoop gebracht.

Bouwgroep Vandereyt, actief in houtskeletbouw en algemene bouwwerken, heeft in 2020 in Lanklaar een site van maar liefst 27.000 m² industriegebouwen gekocht. Er wordt onder meer een nieuwe fabriek ingericht voor Maxxo Modules, producent van modulaire, multifunctionele units. Maar ook alle andere activiteiten van de groep verhuizen nu naar Lanklaar. “We zijn vastberaden om onze marktpositie in België te verstevigen en mikken met Maxxo op een doorbraak op Europees vlak”, zegt Stijn Vandereyt. “In Lanklaar is er voldoende ruimte om die ambities waar te maken. Bovendien creëren we veel schaalvoordelen door al onze divisies onder één dak te brengen.”

De beslissing houdt in dat de bedrijvensite in Zonhoven te koop wordt gezet. “We hebben hier in 2018 nog miljoenen geïnvesteerd in een nieuw hoofdkantoor, nieuwe productiehallen en machines”, legt Vandereyt uit. “Alle infrastructuur is dus nog zo goed als nieuw. Het is met spijt in het hart dat we onze thuisbasis verlaten, maar het is nu eenmaal noodzakelijk om ons groeitraject verder te zetten.”

De moderne gebouwen in Zonhoven bieden opportuniteiten voor KMO’s of één grotere onderneming. “De site kan inderdaad worden opgedeeld in 2 delen of in 5 aparte units met burelen”, weet Stijn Vandereyt. “Er is veel vraag naar zo’n flexibele formules en in een aantal omringende gemeenten is de bedrijfsruimte erg schaars. We zijn ervan overtuigd dat er ambitieuze ondernemers zijn voor wie deze centrale locatie ideaal is om hun dromen te realiseren.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Firmin G. 2022-01-12 10:57:08

Heel heel veel succes gewenst Firmin

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.