vandereyt afbeelding

Vandereyt vraagt bescherming tegen schuldeisers

Bouw en Renovatie Vandereyt (BRV) heeft een verzoekschift ingediend bij de Rechtbank van Koophandel in Hasselt om beroep te doen op artikel 17 van de Wet op de Continuïteit van ondernemingen (WCO). Daarmee worden de geruchten over een faillissement meteen ontkracht.

Vandereyt is een gekend bouwbedrijf dat in 1936 in Zonhoven werd opgericht door Michel Vandereyt. Onder impuls van zijn zoon Raoul groeide de onderneming verder en werd verhuisd naar de Zavelvennestraat in Hasselt. Vandaag staat met Miguel Vandereyt de derde generatie aan het hoofd. Hij krijgt momenteel af te rekenen met tegenslag en dient alle zeilen bij te zetten.

Het dossier van de gerechtelijke reorganisatie werd middels een vonnis uitgesproken op 26 maart, en leidt tot bescherming tegen schuldeisers. De directie van Vandereyt schrijft de moeilijkheden toe aan twee oorzaken: Ten eerste zijn er een aantal projecten die onvoorzien niet op de rails zijn geraakt. Ten tweede zijn er een enkele claims uitgesproken in het voordeel van het bedrijf, maar is er geen oplossing in de zin van een betaling, gevolgd.

"Ook het proces van defamiliarisering, dat zeven jaar geleden was ingezet en het aantrekken van een externe directie als doel had, is niet succesvol gebleken", aldus een mededeling. "De bescherming via de WCO zal gebruikt worden om een oplossing te vinden die een gezonde uitgangspositie creëert voor de onderneming, haar personeel en haar schuldeisers", besluit de directie.