Nieuws Limburg Vandergraesen gaat mijnsite Beringen aanvuren

Vandergraesen gaat mijnsite Beringen aanvuren

(Foto: Internetgazet Beringen)

Vandergraesen gaat mijnsite Beringen aanvuren

Na het vertrek van Jeroen Huysmans heeft de raad van bestuur van be-MINE niet lang gewacht om een nieuwe directeur aan te stellen. Pieter Vandergraesen, tot op heden adjunct-algemeen directeur van de Stad Beringen, krijgt vanaf 1 april de bevoegdheid om de economische, culturele en residentiële troeven van het voormalige mijnterrein verder te ontwikkelen.

be-MINE heeft de afgelopen jaren al een aanzienlijke metamorfose ondergaan. Het voormalige mijnterrein aan de Koolmijnlaan is de thuisbasis van bloeiende bedrijven als Gutami Solar en Benvitec. Ook de retail heeft er een stevige poot aan de grond, getuige het nagelnieuwe winkelcentrum. Met attracties als het nieuwe zwembad, het duikcentrum en de klimmuur is ook het recreatieve gedeelte goed afgedekt. En ook de nieuwe residentiële wijk en de conservering van het erfgoed zijn projecten die al aardig zijn opgeschoten.

Toch liggen er nog heel wat uitdagingen voor Vandergraesen. De voormalige advocaat, die vanuit zijn diverse functies bij Stad Beringen goed vertrouwd is met de diverse projecten op de site en in de directe omgeving, moet vooral gaan zorgen voor de cohesie op be-MINE. “Het is belangrijk om op be-MINE een kapitein op het schip te hebben die vertrouwd is met complexe ontwikkelingstrajecten, erfgoeduitdagingen en die een uitgebreide groep van publieke en private stakeholders kan managen”, zegt Edgard Troonbeeckx, voorzitter van de raad van bestuur van be-MINE. “Pieter de ideale verbindingspersoon om projecten te laten landen en de site naar een internationaal niveau te tillen.”

Pieter Vandergraesen is klaar om de handschoen op te nemen: “Mijn focus zal liggen op het verbinden van alle deelprojecten die al gerealiseerd zijn op de site en op het finaliseren van dossiers die nog in de pijplijn zitten. Als geboren en getogen Beringenaar kijk ik er met veel goesting naar uit om mee te werken aan de verdere ontwikkeling van deze unieke erfgoedsite samen met partners en collega’s van be-MINE en de verschillende stakeholders die dit nieuwe stadsdeel eveneens een warm hart toedragen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.