Nieuws Limburg Vandermaesen vermenigvuldigt vissen

Vandermaesen vermenigvuldigt vissen

Vandermaesen vermenigvuldigt vissen

De kans is groot dat het stukje vis in uw kerstmenu eerst gepasseerd is langs visgroothandel Vandermaesen in Heusden-Zolder. “De kerstperiode is inderdaad altijd heel druk, en ook nu hebben we veel bestellingen gehad,” vertelt bestuurder Marnix Vandermaesen. Trouwens niet alleen de feestdagen waren goed voor het visbedrijf, want 2010 zal worden afgesloten met een omzetstijging van 12%. Daarmee komt Vandermaesen uit op een totaal van meer dan 23 miljoen euro, een record. “We hebben ons meer gefocust op de retailsector (supermarkten) en die strategie heeft gerendeerd,” aldus nog Vandermaesen. “Bovendien hebben we ook meer institutionele klanten kunnen overtuigen, zoals scholen, verzorgingsinstellingen, enzovoort. Via meer klassieke kanalen zoals de viswinkels en de horeca hebben we minder vis verkocht.”

Vandermaesen behoort sinds 1995 tot de Nederlandse Kennemerlandgroep. De vis wordt steeds meer ingevoerd uit landen als Vietnam en Bangladesh. In de vestiging van Heusden-Zolder werken zo’n 40 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.