Nieuws Limburg Vandersanden koopt vier fabrieken voor neus concurrent

Vandersanden koopt vier fabrieken voor neus concurrent

Vandersanden koopt vier fabrieken voor neus concurrent

vandersanden-bilzenBaksteenfabrikant Vandersanden uit Bilzen heeft een megadeal gesloten. Het wist zopas vier fabrieken van de Ierse holding CRH over te nemen voor de neus van concurrent Wienerberger.

Het gaat concreet om drie fabrieken in Nederland (Tolkamer, Kessel en Beek) en één in Duitsland (nabij Dresden). Daarmee wordt Vandersanden meteen ook marktleider in kleiklinkers (straatstenen) in Nederland. De Bilzense baksteenfabrikant wordt in één klap de helft groter en krijgt er 230 medewerkers bij.

Vandersanden wist Wienerberger in snelheid te pakken. “De Oostenrijkers waren al twee jaar met de Ieren van CRH aan het babbelen. Maar wij hebben het eerste concrete voorstel op tafel gelegd”, glundert CEO Jean-Pierre Wuytack van Vandersanden.

Het bedrijf telt nu 600 medewerkers in acht fabrieken (in België, Nederland en Duitsland) en heeft een capaciteit van 500 miljoen bakstenen per jaar. Recent nam Vandersanden ook al zijn Britse verkooppartner Hoskins Brick over. De omzet zal volgend jaar naar verwachting met de helft toenemen tot 160 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.