Nieuws Limburg Vandersanden start nieuwe business-unit voor prefab muren

Vandersanden start nieuwe business-unit voor prefab muren

Vandersanden start nieuwe business-unit voor prefab muren

Steenfabrieken Vandersanden uit Bilzen, één van de grootste gevelsteenfabrikanten in Europa, heeft zopas de nieuwe business-unit C-Wall opgestart. C staat voor Ceramic, aangezien het de productie van keramische muren betreft. “Meer specifiek maken we geprefabriceerde, verdiepinghoge binnenwanden uit hoogwaardige, keramische snelbouwstenen,” zegt algemeen directeur Jean-Pierre Wuytack. “Ze worden compleet volgens het bouwplan gemaakt op maat. De aannemer hoeft deze kant-en-klare wanden dus alleen maar te monteren. Belangrijke voordelen zijn dat er geen behoefte meer is aan een grote schare metselaars, de aannemer niet afhankelijk is van weer en wind, en de bouwtijd sterk kan ingekort worden.”
Deze binnenmuren komen in 2 versies op de markt, met enerzijds voorgemetselde ‘gewapende’ muren met voeg en anderzijds voegloze gelijmde muren volgens een uniek gepatenteerd systeem.

Ook buitenmuren

Binnen deze business-unit C-Wall zullen ook geprefabriceerde buitenmuren op maat worden gemaakt, uiteraard op basis van Vandersanden-gevelstenen. “Ook hier zijn de snelle plaatsing en gegarandeerde kwaliteit een voordeel,” legt de algemeen directeur uit. “Bovendien vervangt dit procédé het ambachtelijke en tijdrovende metselen ter plaatse. Deze keramische gevelwanden zijn zonder meer uniek, omdat ze volgens een neergelegd octrooi als enige waterdicht zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.