Vandersanden Antwerpen

Vandersanden verenigt fysiek en virtueel in nieuwe toonzaal

De Bilzerse brikkenbakker Vandersanden is nu ook actief in 't Stad. Het familiebedrijf opende zopas een gloednieuwe toonzaal aan de Oude Leeuwenrui in Antwerpen. Bijzonder aan deze vestiging is dat ze 'fygital' is, een combinatie van fysiek en digitaal. Je kunt er dus zowel de bakstenen vastnemen, als de gekozen vormen en kleuren op het scherm toepassen in het gewenste project.

Vandersanden, het grootste baksteenproducerende familiebedrijf van Europa, opent dus een fygital showroom in hartje Antwerpen. "Hiermee belichamen we de synergie tussen fysieke en digitale beleving", zegt Marketing Director Nathali Donatz. "Het is een unieke en inspirerende omgeving om bouwplannen tot leven te zien komen."

In de nieuwe showroom wordt gebruik gemaakt van RFID-technologie om de steen die de bezoeker heeft gekozen, digitaal te projecteren op grote schermen met 3D-visualisaties. "Zo is de steen direct in zijn beoogde toepassing te zien”, stelt Donatz, "en kunnen de bezoekers meteen hun persoonlijke stijl visualiseren."

De showroom is zowel voor bouwprofessionals als particuliere (ver)bouwers en tuinliefhebbers te bezoeken na afspraak. "Zo hebben we alle tijd en aandacht om bezoekers te begeleiden in hun zoektocht naar de perfecte materialen" besluit de Marketing Director.