Vandersanden wint belangrijke baksteenprijs

Steenbakkerij Vandersanden, met hoofdzetel in Bilzen, heeft uit meer dan 300 inzendingen de Worldwide Brick Award gewonnen. Dit is één van de oudste en meest gerespecteerde designprijzen in het Verenigd Koninkrijk, uitgereikt door de Brick Development Association (BDA).

Raakspoort 8Het winnende project van Vandersanden heet Raakspoort en bevindt zich in Haarlem (Nederland). Het gaat om een stadhuis en een bioscoop, 2 types van gebouwen die op het eerste zicht niet bij elkaar passen. En toch heeft het Duitse architectenbureau Bolles+Wilson er een mooi geheel van gemaakt. Dat vond ook de jury van de BDA, die het project prees voor "de gedetailleerde gevelvlakken die tegenover elkaar staan en de mooie lichtinvallen die zorgen voor een steeds wisselende kijk op het project.”

Vandersanden Brick AwardDe steen die Vandersanden hiervoor leverde, was de Viola-handvormgevelsteen. Deze werd geplaatst in meerdere voegkleuren en reliëfverbanden, waardoor diverse effecten ontstonden. Uiteraard waren bedrijfsleider Jean-Pierre Wuytack en zijn team bijzonder trots op deze onderscheiding.