Schermafbeelding 2024-04-21 om 10.39.59

Vansichen verhuisd naar voormalige wafelfabriek

Op de plaats in Kiewit waar vroeger heerlijk geurende wafels werden gebakken, bouwt de familie Vansichen voortaan verder aan een veelbelovende toekomst van hun technologiebedrijf. Vansichen Linear Technology heeft afgelopen weekend zijn intrek genomen in het pand dat 'op de groei' werd aangekocht.

Maxime Vansichen richtte samen met zijn echtgenote Vera Landmeters in 1993 het bedrijf op. Ondertussen zijn ook de twee zonen Pieter (38) en Thomas (35) actief bij Vansichen Linear Technology. Aanvankelijk lag de specialisatie in de distributie van onderdelen voor lineaire systemen. Denk daarbij aan tracks (of sporen) waarover robots rijden in een productieomgeving, bijvoorbeeld de auto-industrie. Later ging het bedrijf ook zelf lineaire systemen ontwerpen. Daarmee werden ook internationaal hoge ogen gegooid. In 2019 mocht Vansichen Linear Technology een track van 12 meter ontwerpen en bouwen voor de grootste en zwaarste robot ter wereld, samen met de metaalbewerker en trouwe toeleverancier Pollers in Heusden-Zolder.

Groei
Nu heeft het technologiebedrijf zijn stek aan de Herkenrodesingel in Hasselt geruild voor het totaal vernieuwde en uitgebreide gebouw van de voormalige wafelfabriek in Kiewit: 1.120 m² productiehallen en 1.150 m² kantoren. En dat werd ingericht met de groei voor ogen. Er is immers plaats voor 40 medewerkers terwijl Vansichen er momenteel 24 telt (en nog eens 7 in de Duitse dochteronderneming). “We kunnen nu veel beter aan onze klanten laten zien waartoe wij in staat zijn”, besluiten Maxime Vansichen en Vera Landmeters enthousiast.