Schermafbeelding 2024-06-04 om 17.17.44

Vanuit Looi worden 10 miljoen Lego-sets geleverd

De internationale logistieke reus Kuehne+Nagel heeft in Tessenderlo het nieuwe regionale distributiecentrum van Lego in gebruik genomen. Elk jaar worden er ruim 10 miljoen bouwsets verscheept.

Sinds 2012 ontwikkelt blokjesbedrijf Lego zijn e-commerce activiteit vanuit Geel. Nu is echter in Tessenderlo het nieuwe regionale distributiecentrum officieel geopend. Vanuit deze hub worden bouwsets van Lego gestockeerd en verzonden naar winkels in de Benelux, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Frankrijk. Met de investering is een bedrag van ruim 75 miljoen euro gemoeid en op de piekmomenten zullen er ruim 100 werknemers aan de slag zijn.

Voor de uitbating van het magazijn gaat Lego in zee met de internationale logistieke reus Kuehne+Nagel. “Door ons leverings- en distributienetwerk uit te breiden, kunnen we de komende jaren aan de vraag van onze klanten blijven voldoen” zegt Chief Operations Manager Carsten Rasmussen van Lego.

Het magazijn in Tessenderlo kan tot 44.000 pallets opslaan en is het tweede distributiecentrum van Lego in Europa. Lego maakt zich sterk dat de leveringstijd gevoelig kan verkort worden. Naar schatting zullen zo’n 10 miljoen bouwsets per jaar vanuit Limburg vertrekken.

(Lees het hele verhaal in Het Belang van Limburg!)