Nieuws Limburg Vautmans tegen verplicht etiket van herkomst

Vautmans tegen verplicht etiket van herkomst

Vautmans tegen verplicht etiket van herkomst

Het Europees Parlement stemde donderdag voor verplichte etikettering over de herkomst van bewerkte voedingsmiddelen. Europa wil dat voor alle ingrediënten in bijvoorbeeld een magnetronmaaltijd, vermeld wordt uit welke landen ze komen.

hilde vautmansEuroparlementslid Hilde Vautmans uit Sint-Truiden, (Open Vld) heeft zich tegen de maatregel verzet: “Dit is een voorbeeld van regelzucht die alle doelen voorbij schiet,” zegt ze. “Het houdt in dat voedingsproducenten nieuwe productielijnen moeten opzetten, om nog niet te spreken van de ellenlange etiketten. Het leidt tot extra administratieve rompslomp, extra controles, hogere kosten en dus hogere consumentenprijzen. Een hogere prijs die de consument er niet altijd voor wil betalen.”

“Dit voorstel is een oplossing voor een niet bestaand probleem,” aldus nog Vautmans. “Sommige fabrikanten zetten al vrijwillig op het etiket waar de ingrediënten vandaan komen om zich te kunnen onderscheiden van andere producten. Daar is geen extra EU-wetgeving voor nodig.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.